Ben je op zoek naar Keto dieet recepten? Het valt niet te ontkennen dat het Keto dieet de wereld heeft veroverd. Voor als je het nog niet kende, het Keto dieet is een vetrijk en koolhydraatarm dieet wat als doel heeft je lichaam in een natuurlijke metabolische toestand van ketose te krijgen. Dat betekent dat je lichaam niet genoeg koolhydraten binnen krijgt om energie te maken, en in plaats daarvan lichaamsvet gaat verbranden.
Het dieet laat veel voedingsmiddelen die we gewend zijn te eten links liggen, zoals brood en de meeste soorten fruit. Het vermijden van koolhydraten hoeft niet te betekenen dat je niet meer lekker kunt eten. Van romige smoothies en decadente pannenkoeken tot overheerlijke veganistische BBQ-spiesjes en gepaneerde kip koteletten, het is gemakkelijker om een Keto-dieet te volgen dan je misschien denkt.
5 lekkere Keto recepten voor beginners
Is het Keto dieet nieuw voor je? Da hebben we hier 5 lekkere Keto recepten die makkelijk te maken zijn en overheerlijk smaken. Alle recepten zijn voor 2 personen.
- Pizza van courgette
Dit recept is smaakvol, voedzaam en veelzijdig. De pizza is gemakkelijk van tevoren klaar te maken en in te vriezen en bovendien leuk om samen met kinderen te maken.
Ingrediënten:
2 grote eieren, losgeklopt
2 geraspte courgettes, vocht eruit geknepen
300 gram geraspte mozzarella
120 gram geraspte Parmezaanse kaas
35 gram havermeel
1 eetlepel olijfolie
1 eetlepel gehakte verse basilicum
1 theelepel gehakte verse tijm
1 pot geroosterde zoete rode paprika’s, in reepjes gesneden
125 gram kalkoen worst, in plakjes
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 230 °. Meng voor de pizzabodem de eieren, courgette, 100 gram van de mozzarella, Parmezaanse kaas, bloem, basilicum en tijm. Schep het mengsel in een ingevette ronde lage bakvorm en strijk het uit tot een egale cirkel. Bak de pizzabodem tot hij licht goudbruin is, ongeveer 13-16 minuten. Verlaag dan ovenstand naar 200 °. Haal de pizzabodem uit de oven en beleg met de paprika’s en worst en bestrooi met de rest van de mozzarella. Bak de pizza nog 10-12 minuten totdat de kaas is gesmolten.
- Vis taco’s
Dit gerecht zal zelfs iemand die niet van vis houdt doen watertanden. Voeg eventueel ook nog watermeloen toe om de salade een extra fruitige toets te geven.
Ingrediënten:
1 zakje rauwkostmix
Klein bosje verse koriander, gesneden
1 lente ui, in plakjes
1 theelepel gehakte jalapeno peper met zaadjes
4 theelepels koolzaadolie
2 theelepels limoensap
1/2 theelepel gemalen komijn
1/2 theelepel zout, verdeeld
1/4 theelepel peper, verdeeld
2 tilapiafilets
1 middelgrote rijpe avocado, geschild en in plakjes
1 krop Romaine sla, in losse blaadjes uit elkaar gehaald
Bereidingswijze:
Meng de rauwkostmix, koriander, lente-ui en jalapeno peper in een kom. Meng 2 theelepels olie, limoensap, komijn, 1/4 theelepel zout en 1/8 theelepel peper tot een dressing, en meng door de groente mix. Zet het in de koelkast tot het serveren.
Dep de tilapia filets droog met keukenpapier en bestrooi ze met de resterende zout en peper. Verhit de resterende olie in een grote koekenpan met antiaanbaklaag op middelhoog vuur. Bak daarin de tilapia tot de vis net gaar is, ongeveer 3-4 minuten per kant. Haal de vis voorzichtig in stukjes uit elkaar met een vork. Gebruik een blad Romaine sla als taco. Schep daar wat van de vis op, wat van de salade en de plakjes avocado.
- Varkensmedaillons met blauwe kaas
Dit varkensvleesgerecht zal niet misstaan bij een feestmaal dankzij de romige saus die tot een hoger niveau wordt getild door blauwe kaas. Je kunt de steak kruiden zelf mengen door 2 el zeezout, 2 el gerookte paprikapoeder, 1 el knoflookpoeder, 1 el gemalen zwarte peper, 1 el rode pepervlokken, 2 tl uienpoeder, 2 tl koriander en 2 tl dille zaad te mengen. Je kunt het kruidenmengsel in een afgesloten potje nog zeker een paar maanden bewaren.
Ingrediënten:
1 grote varkenshaas
2 theelepels steakkruiden
2 eetlepels boter
1/2 kopje zware slagroom
1/4 kopje verkruimelde blauwe kaas
1 eetlepel gehakte verse peterselie
Bereidingswijze:
Snijd varkensvlees in ongeveer 12 plakjes. bestrooi met de steakkruiden. Verhit de boter in een grote braadpan op middelhoog vuur. Bak de varkensmedaillons afgedekt tot het gaar is, ongeveer 3-5 minuten per kant. Haal ze uit de pan en houdt ze warm in zilverfolie.
Voeg room toe aan de pan; breng aan de kook, roer om de aanbaksels uit de pan los te maken. Kook tot de room in tot het iets dikker is geworden, ongeveer 2-3 minuten en roer dan de kaas erdoor tot het gesmolten is. Serveer het varkensvlees rijkelijk voorzien van saus en bestrooi met peterselie.
- Shakshuka met amandelbrood
Shakshuka is een gerecht van gepocheerde eieren met tomaten, ui en komijn. Samen met de supersnel te maken amandelbrood vormt dit een heerlijke gezonde maaltijd.
Ingrediënten voor de Shakshuka:
2 eetlepels olijfolie
1 middelgrote ui, gehakt
1 teentje knoflook, gehakt
1 theelepel komijnpoeder
1 theelepel peper
1/2 tot 1 theelepel chilipoeder
1/2 theelepel zout
1 theelepel Sriracha chilisaus of hete pepersaus, optioneel
2 middelgrote tomaten, gehakt
4 grote eieren
Gehakte verse koriander
Ingrediënten voor de amandelbroodjes:
2 eetlepels amandelmeel
1/2 eetlepel kokosmeel
1/4 theelepel bakpoeder
1 ei
1/2 eetlepel gesmolten boter of ghee
1 eetlepel ongezoete amandelmelk
Bereidingswijze:
Meng alle ingrediënten voor het amandelbrood in een kleine kom en klop tot een gladde massa. Vet een magnetronbestendige kom of vorm van ongeveer 8 bij 8 centimeter inch in met boter, ghee of kokosolie. Giet je broodmengsel in de kom of vorm en zet de magnetron 90 seconden op hoog vermogen. Haal je brood voorzichtig uit de glazen schaal of vorm. Snijd het brood in plakken en rooster even kort in een koekenpan
Ga dan verder met de Shakshuka. Verhit olie in een grote gietijzeren of andere zware koekenpan op middelhoog vuur. Voeg ui toe en bak onder voortdurend roeren tot ze gaar zijn, ongeveer 4-6 minuten. Voeg knoflook, kruiden en, indien gewenst de chilisaus toe en kook nog 30 seconden langer. Voeg dan de tomaten toe en laat het mengsel doorkoken tot het iets dikker is, af en toe roerend zo’n 3-5 minuten. Maak met de achterkant van de lepel 4 kuiltjes in het groentemengsel; breek een ei in elk putje. Doe de deksel op de pan en laat doorkoken tot het eiwit helemaal gestold is maar de dooiers nog niet helemaal hard zijn geworden, 4-6 minuten. Dien de Shakshuka op met een stuk geroosterd brood en bestrooi met koriander.
- Citrus Zalm en papillote
Dit zalmgerecht is ondanks dat het heel eenvoudig en gemakkelijk te maken is, toch heerlijk, elegant en indrukwekkend.
Ingrediënten:
2 stukjes sinaasappel
2 limoen plakken
2 zalmfilets (4 ons elk)
350 gram verse asperges, bijgesneden en gehalveerd
2 eetlepels olijfolie
Snufje zout naar smaak
Snufje peper naar smaak
1 eetlepel verse peterselie, fijngehakt
1 eetlepel citroensap
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 210 °. Neem 2 stukken bakpapier en schik de citrusschijfjes om en om aan 1 kant van elk stuk papier. Leg de vis op de citrusschijfjes en daarbovenop de asperges. Besprenkel met de olijfolie en citroensap en bestrooi met zout, peper en peterselie.
Vouw het bakpapier over vis, en vouw alle randen een paar keer om zodat er goed afgesloten pakketjes ontstaan. Leg ze in de oven en bak tot de vis gemakkelijk uit elkaar valt met een vork, ongeveer 12-15 minuten. Open de pakjes voorzichtig om stoom te laten ontsnappen en serveer.