plantaardig eiwitpoeder

Wist je dat plantaardig eiwitpoeder heel veel gezondheidsvoordelen biedt?

Zonder proteïnen zouden we niet meer kunnen functioneren. Geen wonder dat gezondheids- en fitness experts het belang van eiwitten zo benadrukken. Maar het maakt ook uit waar je deze proteïnen vandaan haalt.

 

Plantaardig eiwitpoeder als ondersteuning van je training

Eiwitpoeder is een goede optie als je meer eiwitten aan je dieet wilt toevoegen. Het bestaat nu al jaren, maar de meeste mensen denken dat alleen bodybuilders het gebruiken. Eiwitpoeder is niet alleen nuttig die super gespierde jongens in de sportschool. Je kunt er ook baat bij hebben als je een wat gematigder trainingsschema hebt, en het kan helpen bij het afvallen.

 

Verschillende soorten eiwitpoeder

Er zijn veel verschillende soorten eiwitpoeder. Je kunt wei-eiwit, soja-eiwit en plantaardig eiwitpoeder gemakkelijk vinden bij je plaatselijke natuurwinkel. Alle vormen van eiwitpoeder doen hetzelfde, alleen met verschillende ingrediënten. Als het op de juiste manier wordt gebruikt, heeft eiwitpoeder een aantal belangrijke gezondheidsvoordelen.

Maar wei is voor veel mensen een bron van spijsverteringsproblemen, kan allergieën veroorzaken en is niet veganistisch.

Plantaardig eiwit is net zo effectief als de andere soorten eiwitpoeders. Planten zijn eigenlijk een geweldige bron om eiwitten binnen te krijgen. Planten en hun eiwitten kunnen zelfs helpen om je voeding en lichaam in balans te brengen!

 

Hier zijn 6 voordelen van plantaardig eiwitpoeder

  1. Beter voor de aarde

Een groot, maar vaak over het hoofd gezien voordeel van het kiezen van plantaardige eiwitten boven dierlijke eiwitten is het positieve effect dat het heeft op het milieu. De productie vereist minder land, water en andere hulpbronnen om gewassen voor plantaardige eiwitten te verbouwen dan dierlijke eiwitten. Bovendien is de productie ook een stuk schoner omdat planten biologisch afbreekbaar zijn en veel minder afval produceren dan dierlijke eiwitten. Grote veehouderijbedrijven produceren een hoop afval en zijn verantwoordelijk voor een groot deel van de uitstoot van broeikasgassen waar onze wereld onder lijdt.

Als je minder impact op de aarde wilt creëren, is het kopen van plantaardig eiwitpoeder een kleine, maar nuttige stap.

 

  1. Allergievrij eiwitpoeder

Hoewel wei-eiwit geweldig is voor het opbouwen van spieren, kunnen sommige mensen allergisch zijn voor wei. Het kan bijvoorbeeld een opgeblazen gevoel veroorzaken bij mensen met melk- of andere soortgelijke allergieën. Plantaardig eiwitpoeder kan de beste keuze zijn voor mensen die last hebben van een wei-allergie.

  1. Een uitstekende bron van vezels

Plantaardige eiwitpoeders zijn zo goed voor je omdat planten boordevol vezels zitten. Vezels bestaan uit oplosbare als onoplosbare vezels. Het is de onoplosbare vezel die ervoor zorgt dat ons spijsverteringssysteem soepel verloopt. De oplosbare vezels zorgen ervoor dat we ons vol en gelukkig voelen nadat we gegeten hebben. Omdat planten grote hoeveelheden van zowel oplosbare als onoplosbare vezels bevatten, krijgen we het voordeel van een goed werkende spijsvertering en een vullend gevoel wat erg prettig is als je een dieet volgt.

 

  1. Metabolisme Booster

Een andere reden waarom plantaardig eiwitpoeder de beste keuze is, is hoe het werkt met je metabolisme. Eiwit zelf heeft meer tijd nodig om te verteren dan koolhydraten of vet. Als je wilt afvallen, is het belangrijk om meer eiwitten te eten om je stofwisseling op gang te helpen. Het mooie van plantaardig eiwit is dat langer duurt voordat je lichaam het verteerd heeft vanwege alle vezels. Hoe meer je lichaam werkt aan het verwerken van het plantaardige eiwit dat je hebt gegeten, des te beter verbrand je lichaam het extra vet dat je probeert kwijt te raken.

 

  1. Bestrijden van de zuurgraad in ons voedsel

De natuurlijke pH-waarde van ons lichaam kan ook in evenwicht worden gebracht met plantaardig eiwitpoeder. Voedingsmiddelen zoals vlees en koolhydraten zijn zuurder van aard en zorgen ervoor dat onze pH-waarden uit balans raken. In een poging de balans te herstellen, neemt ons lichaam mineralen op uit onze botten en verdeelt die mineralen vervolgens waar het nodig is. Plantaardig voedsel helpt de balans te herstellen. Groene planten met grote hoeveelheden chlorofyl zorgen voor het alkali die ons lichaam nodig heeft.

 

  1. Vitaminen en mineralen in overvloed

Eiwitpoeder biedt meer dan alleen proteïne. Planten zitten vol met antioxidanten, mineralen en vitamines die je niet in dierlijke eiwitten vindt. Maar we komen niet altijd eraan toe om de benodigde hoeveelheid groenten en fruit te eten. Eiwitpoeder biedt daarom een snelle en gemakkelijke manier om de voedingsstoffen binnen te krijgen die je nodig hebt.